latinica  ћирилица
24/05/2024 |  13:43 ⇒ 13:43 | Аутор: СРНА

Броћета: Запад не може да нађе довољно савезника да прекроји истину

Делегат Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ Горан Броћета оцијенио је да је гласање о резолуцији о Сребреници јасно показало да Запад не може наћи довољно савезника да прекроји истину и правду с циљем жигосања слободарског српског народа.
Горан Броћета - Фото: РТРС
Горан БроћетаФото: РТРС

- Ако је ова нова математика добра, позивам их да је примијене у својим парламентима. Тако ће најбоље видјети која правила покушавају наметнути слабијима. Да су знали да ће бити овакав исход, убијеђен сам да никада не би ни покушали са овим наметањем - рекао је Броћета Срни.

Он каже да је било очекивано да сусједне земље гласају за резолуцију.

- Од већине комшија очекиван став јер они су слијепи пијуни Америке и Њемачке. Добро је што након гласања цијели свијет може да види колико је свјетске популације рекло "не" наметању ове срамне резолуције, што је Србију ставило раме уз раме са највећима, не дозволивши још једно понижење српског народа - нагласио је Броћета.

Он је у име Срба из ФБиХ захвалио предсједницима Републике Српске Милораду Додику и Србије Александру Вучићу.

- Желим да изразим велику захвалност предсједницима Вучићу и Додику који воде мудру, одлучну и истрајну политику у очувању нашег идентитета у правом смислу те ријечи - рекао је Броћета.

Генерална скупштина УН усвојила је антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе од укупно 193 чланице УН. На гласању је 87 држава било против и уздржано, док 22 нису гласале, што чини 109 земаља које нису подржале тај спорни документ.

Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Предсједништва БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.