latinica  ћирилица
24/05/2024 |  11:36 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

Министри Србије: Показало се да је већи дио свијета на страни истине и правде (ФОТО)

Чланови Владе Србије поручили су да се на гласању у Генералној скупштини УН о нацрту резолуције о Сребреници показало да је већи дио свијета на страни истине и правде.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Министар културе Никола Селаковић оцијенио је да је у Генералној скупштини УН пропао покушај жигосања српског народа за геноцидан и извргавање руглу међународног права и захвалио свим слободољубивим народима свијета, свим државама које воде људи са кичмом што су биле на правој страни историје.

- Из својеврсног топлог зеца, који су нам припремали успјели смо да изађемо као морални побједници и очувамо свој морални и историјски капитал и достојанство - навео је Селаковић на Инстаграм налогу.

Министар без портфеља у Влади Ђорђе Милићевић оцијенио је да се јуче јасно видјело ко су пријатељи, а ко су они којима је Србија "братска и пријатељска само кад им треба нека помоћ".

Министар за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски истакла је далеко већи број земаља одбио да "подржи овај политички документ, којим се само продубљују сукоби и подстиче дестабилизација на Балкану".

Министар за заштиту животне средине Ирена Вујовић захвалила је "већем делу света који није подржао резолуцију", и истакла да је већи дио свијета ипак на страни правде и истине, а не силе и да је то показало гласање у Генералној скупштини УН.

Министар правде Маја Поповић поручила је да је предсједник Србије Александар Вучић показао велику снагу, изузетну храброст, огромно знање и прибраност у борби за историјску истину, учинивши готово надљудске напоре да одбрани част и углед Србије и нашег народа.

- Ово је била изузетна прилика да се увјеримо ко су нам историјски пријатељи, а ко политички полтрони великих сила. Захваљујемо свима који су стали у одбрану истине и правде - написала је Поповићева на Инстаграму.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић указао је да је двије трећине човјечанства одбацило "срамну немачку идеју да трајно жигоше српски народ".

- Међу чланицама УН 43 одсто земаља света је подржало резолуцију, а 57 одсто земаља је било против. Резолуција јесте формално усвојена, али то је документ без икаквог легитимитета и правне снаге јер за двије трећине човјечанства она не постоји - навео је Весић Фејсбуку, уз фотографију чланова Владе Србије који су пратили пренос Генералне скупштине УН.