latinica  ћирилица
24/05/2024 |  11:26 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Звиздић већ нагађа: Ако дође до инцидената, организатор ће бити политички естаблишмент Републике Српске

Не можемо тврдити да не може доћи до спорадичних или организованих инцидената, али већ сада знамо да ако дође до тога да иза њих као организатор ће стајати политички естаблишмент Републике Српске, рекао је за Федералну ТВ замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић.
Денис Звиздић - Фото: РТРС
Денис ЗвиздићФото: РТРС

Каже да никаква Пандорина кутија неће бити отворена.

- Осим што ће резолуција у Сребреници у политичким програмима и изборним кампањама у Србији и Републици Српској користити на врло некоректан и непринципијелан начин - изјавио је Звиздић.

За Звиздића је усвајање реолуције о Сребреници важна одлука

- Не само за БиХ, него и за регион Западног Балкана, Европу и читав свијет.Сви они који су били против резолуције остали су на тамној страни цивилизације и цивилизацијских вриједности - навео је Звиздић.

О мирном раздруживању о којем је говори предсједник Републике Српске Милорад Додик, каже да су то флоскуле које Додик понавља већ скоро деценију и по, увијек у моменту када му треба да се одржи на политичкој сцени.

- Ни до каквог мирног раздруживања у БиХ неће доћи. Дејтонски мировни уговор је потпуно прецизан, у тренутку рушења Дејтонског уговора, било каквог покушаја отцијепљења Републике Српске – то аутоматски значи и престанак постојања Републике Српске. Врло је могуће, с обзиром на начин на који се понаша Додик, да ће се брзо почети размишљати о надоградњи Дејтона у смислу једне нове регионалне организације унутар БиХ која би омогућила потпуно нормално функционирање БиХ - рекао је Звиздић.