latinica  ћирилица
24/05/2024 |  10:45 ⇒ 10:46 | Аутор: in4s.net

Галијашевић: Да им је Сребреница светиња, не би је донијели на ову "пијацу"

Бошњаци су служећи Западу од готовог направили вересију, за ИН4С портал каже стручњак за безбједност Џевад Галијашевић, а поводом усвајања резолуције о Сребреници.
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

- Сребреница је била неупитна као тешки злочин и страдање, а данас је од Сребренице остала само политика. Западњаци су политизацијом Сребренице и србофобијом подијелили свијет - а народе у БиХ позвали у нови рат, сматра Галијашевић, додајући да је само рат и распад заједничке државе лијек за огромну мржњу коју су Бошњаци показали према Србима.

Кажу да су Бошњаци улетили у геополитичке сукобе и у њима користили Сребреницу као џокер.

- Да је Бошњацима Сребреница била светиња, сматра Галијашевић, никада је не би донијели на ову страшну пијацу нападајући њоме своје комшије и етничку браћу.

- Сребреница која је употребљена на овај начин и о којој већина свијета више не жели да говори и гласа. Сребреница као пројект нацистичке Њемачке и геноцидне Руанде не представља више оно што је била до ове сједнице. Бошњаци су је појефтинили, а живот у заједничкој држави учинили немогућим - додаје он.

Данас, више него икада ми је жао Сребреничке сиротиње и жртава рата, али Бошњачка политика је кукавичка, издајничка и слуганска према Западу.

- Продали су и Сребреницу и заједнички живот у БиХ - закључио је Галијашевић.