latinica  ћирилица
23/05/2024 |  14:54 | Аутор: РТРС

Простор око Бање Губер ваздушна бања (ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је на данашњој сједници Владе у Сребреници оцијењено да је у одмаклој фази оснивање јавне здраствене установе специјална болница Бања Губер и да је одучено да се тај простор прогласи ваздушном бањом.
Бања Губер - Фото: РТРС
Бања ГуберФото: РТРС

- Израдом студија економске оправданости стећи ће се услови за додјелу концесије за кориштење љековите воде на извориштима Велики Црни Губер и Нови Губер. Донијели смо и одлуку да је простор око Бање Губер прогласи ваздушном бањом - рекао је Вишковић.

Он је рекао да је начелника општине Сребреница Младена Грујичића упознао о томе да је Влада Републике Српске прихватила кандидовање њиховог пројекта везаног за ријеку Крижевицу код Саудијског развојног фонда, у износу од око 11 милиона КМ.

- На једној од претходних сједница имали смо план рада Деминерске службе Цивилне заштите Републике Српске, када је Влада дала налог да се изврши деминирање ширег подручја Бање Губер у Сребреници. На том простору, према извјештајима Цивилне заштите, има заосталих мина из протеклог рата, тако да ће и то питање бити ријешено у наредном периоду - навео је Вишковић.