latinica  ћирилица
22/05/2024 |  16:27 ⇒ 16:28 | Аутор: sputniknews.com

Путин објаснио како ће се Русија борити против санкција

Ефикасност руских рјешења и развоја у технолошкој сфери омогућиће да се превазиђу ограничења која су Русији наметнуле непријатељске земље, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин на сједници надзорног одбора Агенције за стратешке иницијативе.
Владимир Путин  (Фото:EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDI) -
Владимир Путин (Фото:EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDI)

- Генерално, тражим од Агенције за стратешке иницијативе да активније развија међународно партнерство, да учествује у промовисању најбољих руских пракси, брендова и пројеката у свијету. Што будемо ефикаснији, то ће нашим противницима бити теже да нас на било који начин ограничавају. Напротив – ако се буду нудила ефикасна рјешења, она ће бити прихваћена без обзира на било каква ограничења – сто посто. Тржиште ће све изградити, а за тржиште се треба борити - рекао је руски лидер.

Путин је додао да у технолошком развоју треба ићи путем сарадње са пријатељским земљама које су заинтересоване за то.
Како је истакао, ниво благостања људи треба да буде најважнији критеријум оцјене рада савезних и регионалних власти у земљи.
Путин је поручио да ће Русија ријешити најамбициозније задатке и осигураће раст економије ако наставе да се шире могућности за научне колективе.

- Ми ћемо, свакако, ријешити најамбициозније задатке, обезбиједићемо раст економије, а значи и благостање руских породица ако наставимо да ширимо могућности за наше научне и производне колективе, за инжењерске, предузетничке, креативне тимове, за волонтере и представнике непрофитних организација и непрофитног сектора - закључио је предсједник Русије.