latinica  ћирилица
22/05/2024 |  14:04 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Вишковић: Политичко Сарајево није дорасло да води аргументован дијалог

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да политичко Сарајево није дорасло да води аргументовани дијалог и зато изјаве попут оне од Шемсудина Мехмедовића о српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, показују њихову слабост и изостанак аргумената на политику и ставове које спроводе представници Републике Српске.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је рекао да Мехмедовић, као и већина политичара из Сарајева, када остану без аргумената и чињеница прибјегавају да политичаре из Српске, у овом случају Цвијановићеву, вријеђају и омаловажавају на личној основи и да се баве члановима породица.

- То је само показатељ колико немају аргумената и колико не знају више шта да кажу јер су чињенице неумољиве и онда скрећу пажњу вријеђањем, као и честим изношењем неистина - рекао је Вишковић поводом изјаве Мехмедовића да је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић била, како каже, конобарица, док је он спроводио законе.

Према његовим ријечима, Цвијановићева чистим аргументима, чињеницама и посвећено ради свакодневно на заштити Републике Српске у Предсједништву БиХ.

Он сматра да је Мехмедовићу и другима посебно засметало професионално и патриотско обраћање српског члана Предсједништва Савјету безбједности УН по питању резолуције о Сребреници.