latinica  ћирилица
22/05/2024 |  12:42 | Аутор: РТРС

У недјељу промоција књиге "Бањалучка гимназија у земљотресу 1969."

Промоција књиге "Бањалучка гимназија у земљотресу 1969. Сјећање на Цриквеницу и Селце 1969/70" биће одржана у недјељу 26. маја у Хотелу Босна са почетком у 12 часова. На промоцији ће говорити Бојан Стојнић, Зоран Пејашиновић, Душан Поповић и Зоран С. Мачкић.
Промоција књиге "Бањалучка гимназија у земљотресу 1969." - Фото: Уступљена фотографија
Промоција књиге "Бањалучка гимназија у земљотресу 1969."Фото: Уступљена фотографија

Књига аутора и приређивача Душана Поповића и Зорана С. Мачкића, издање је репрезентативног струковног Удружења архивских радника Републике Српске и Архива Републике Српске.

Рецензенти књиге су Зоран Пејашиновић и Владан Вуклиш. За дизајн књиге био је задужен Ненад Савковић. Књига је обима 238 страна.

- Идеја о издавању ове књиге родила се поодавно, али је њена реализација одгађана из мање или више оправданих разлога. А онда, када је крајем прошле године изложена неколицини бивших гимназијалаца, наишла је на безрезервну подршку и симпатије. Оцијењено је да су предстојећа 55. годишњица катастрофалног земљотреса и 130. годишњица оснивања Велике реалке у Бањалуци довољни поводи и прилике да се приреди једна оваква књига - наводи се у саопштењу Архива Републике Српске.