latinica  ћирилица
22/05/2024 |  11:56 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Анђелковић: И Срби да поднесу низ резолуција о злочинима над њима

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић је рекао да, након антисрпске резолуције о Сребреници, Срби треба да поднесу низ резолуција у УН о злочинима извршеним над њима.
Драгомир Анђелковић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Драгомир Анђелковић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

Он је истакао да свакако треба поднијети низ резолуција, од злочина током Другог свјетског рата, преко "Олује" и свега што се дешавало на примјер Србима у Сарајеву.

- Ако већ почиње рат резолуцијама, онда у том рату и ми морамо да будемо активни - истакао је Анђелковић за Срну.

Коментаришући информације да ће Њемачка представити пред Генералном скупштином УН резолуцију о Сребреници, Анђелковић је указао да је Њемачка извршила класичан геноцид и над Јеврејима и над другим народима током Другог свјетског рата.

- Она и тај геноцид прихвата, а учинила је многе ствари које и даље нису оцењене на прави начин као геноцид - рекао је Анђелковић.

Он је додао да је довољно сјетити се масовног стријељања талаца широм Србије 1941. године, од Крагујевца, Краљева до Крушевца, гдје је пострадало много више људи него у пропагандној причи о Сребреници.

Подсјећајући да УН немају резолуцију којом се осуђује оно што је Њемачка урадила 1941. године у Србији и што је много већи злочин од онога из Сребренице, Анђелковић указује да сада Њемачка представља резолуцију о Сребреници.

- Ради се о уистину о нечему што потврђује двојне стандарде који важе међу евроатлантским силама - рекао је Анђелковић.

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници биће одржана сутра, објављено је на страници Генералне скупштине УН. Гласање о резолуцији одгађано је неколико пута.