latinica  ћирилица
22/05/2024 |  11:12 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Поводом отварања Народног позоришта бесплатне улазнице

Поводом отварања Народног позоришта Источно Сарајево публика ће од петка до недјеље (24. до 26. маја) имати прилику да погледа четири представе, а бесплатне улазнице могуће је преузети од данас, најављено је из Градске управе.
Позориште у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Позориште у Источном СарајевуФото: РТРС

Бесплатне улазнице могуће је преузети у просторијама Народног позоришта у терминима од 10 до 12 часова и од 17 до 19. 

У петак, 24. маја, глумци Народног позоришта Републике Српске ће извести представу "Госпођица".

У суботу, 25. маја, на програму је "Боинг-боинг" Никшићког позоришта, а у терминима од 11 и 13 часова глумци Дјечијег позоришта Републике Српске одгираће представу "Црвенкапица".

У недјељу, 26. маја, биће одиграна представа "Успомене Саре Бернар" у извођењу Тање Бошковић и Дејана Ђоновића. Почетак представе је у 19 часова.

У Источном Сарајеву сутра ће званично бити отворена републичка установа културе Народно позориште Источно Сарајево, у организацији града Источно Сарајево и општине Источно Ново Сарајево, те уз подршку Владе Републике Српске.

У изградњу позоришта уложено је шест милиона КМ.

Народно позориште Источно Сарајево градило се у етапама средствима општине Источно Ново Сарајево и уз подршку из буџета Републике Српске.

Свечаном отварању присуствоваће званичници Републике Српске и бројни гости из јавног и културног живота Источног Сарајева и Српске.