latinica  ћирилица
22/05/2024 |  10:56 ⇒ 12:00 | Аутор: СРНА

Цвијановић Мехмедовићу: О својој ратној прошлости боље да полемишеш са водећим америчким медијима, а не са мном

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвјановић изјавила је да острашћени медијски иступ Шемсудина Мехмедовића говори о томе да га и те како погађа чињеница да је омиљени муџахедински кум, али је јасно да он, износећи разне будалаштине, ту тему не може ни умањити ни гурнути у заборав.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Уосталом, која би то будала повјеровала да су на примјер "Вашингтон пост" и "Њујорк тајмс" српска пропагандна гласила или да су им основа за писање о Мехмедовићевим ратним и послијератним везама са страним ратницима и терористима били српски обавјештајни извори, како он то немушто провлачи - рекла је Цвијановићева за Срну.

На питање да прокоментарише изјаву Мехмедовића у којој покушава да демантује да је био муџахедински кум, те да је она била, како каже, конобарица док је он проводио законе, Цвијановић је одговорила да је Мехмедовићу боље да о тој теми не полемише са њом, већ са водећима америчким медијима и уз њихову помоћ опере своју биографију, јер не би био једини којем је то, нажалост и на општу неправду, успјело.

- Кад је већ поменуо конобарисање, занимљива је та теза да је часно бити муџахедински кум јер је он то кобајаги морао бити по службеној дужности, али је по њему нечасно бити конобар, који то, рецимо ради, да би зарадио за живот или прехранио своју породицу. Нисам била конобарица, како то Мехмедовић каже, али бих увијек била и конобар и аутомеханичар и рудар и чистач и све друго што нормални људи часно раде, само никад не бих била оно што је био, а очито и остао Шемсудин Мехмедовић - истакла је Цвијановићева.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласила да се она и Мехмедовић сигурно нису сретали у Теслићу и околини, нити познавали, како опет то лажно тврди Мехмедовић, јер је он особа коју би, како је истакла, свакако заобишла у широком луку.