latinica  ћирилица
22/05/2024 |  07:52 ⇒ 08:06 | Аутор: СРНА

Почиње "Бањалучко бијенале", такмичари из цијеле Европе

У Бањалуци данас почиње Међународно такмичење пијаниста "Бањалучки бијенале 2024" на које је пријављено 145 такмичара из цијеле Европе.
Бањалука, Бански двор - Фото: РТРС
Бањалука, Бански дворФото: РТРС

Отварање такмичења предвиђено је у Банском двору у 20.00 часова, када ће наступити чланови жирија овогодишњег такмичења из Француске, Русије, Словачке, Чешке, Србије, Хрватске и БиХ.

Дамир Јованић, директор Умјетничке школе "Владо Милошевић" Бањалука, која је домаћин и организатор такмичења, рекао је да су се на "Бањалучко бијенале" пријавили такмичари са одређеним рејтингом који су већ остварили запажене резултате.

- Осим такмичарског дијела и концерата имамо и мастер класе, тако да ће професор Елена Терасова из Русије држати мастер клас за побједника пете категорије, професор Жак Лувије из Француске ће држати мастер клас за побједника седме категорије и професор Либор Новачек ће држати мастер клас за побједника шесте категорије - рекао је Јованић.

Улаз је бесплатан за све садржаје који се одвијају у оквиру "Бањалучког бијенала".

Завршни концерт биће одржан у петак, 24. маја, у Банском двору када ће бити уручене награде и признања побједницима по категоријама.