latinica  ћирилица
22/05/2024 |  07:12 ⇒ 10:17 | Аутор: РТРС

НСРС о антисрпској резолуцији о Сребреници; Пренос на РТРС плусу

У Бањалуци ће данас бити одржана сједница Народне скупштине Републике Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић рекао је да ће Парламент на данашњој сједници заузети став о најављеној антисрпској резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН-а.

Он је напоменуо да је ова резолуција резултат једностране акције бошњачких представника и да овај документ мимо Устава и закона заговарају моћни политички фактори, с циљем сатанизације Републике Српске.

Посланици Народне скупштине Републике Српске требало би да разматрају и Приједлог декларације о противљењу отварању рудника литијума, бора, натријума, стронцијума, калијума и пратеће асоцијације елемената на територији општине Лопаре.

Пред посланицима требало би да се нађе и Приједлог закона о измјени и допуни Закона о порезу на добит, Приједлог закона о измјени и допуни Закона о платама и накнадама судија и јавних тужилаца у Републици Српској, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске, те Приједлог закона о измјени и допунама Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске, сви по хитном поступку.

На дневном реду би се требало да се нађе и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима, по хитном поступку.

Сједница почиње у 10.00 часова, уз пренос на РТРС плусу и нашем порталу.