latinica  ћирилица
21/05/2024 |  18:15 | Аутор: РТРС

СПС: За Републику Српску свом душом

Социјалистичка партија Српске ће активно учествовати на предстојећим локалним изборима заказаним за октобар 2024. године упркос недавним наметнутим измјенама Изборног закона, изјавио је генерални секретар СПС-а, Ратко Јокић.
Ратко Јокић - Фото: Уступљена фотографија
Ратко ЈокићФото: Уступљена фотографија

- Социјалистичка партија Српске сматра да је учешће на изборима најбољи начин да се очува воља народа и осигура демократски легитимитет наших институција. Ако би се опредијелили за другу опцију, ризиковали би стабилност локалних власти и беспотребно наш систем изложили манипулацијама - нагласио је Јокић.

Из СПС-а поручују да су измјене Изборног закона неприхватљиве и недемократске, али и да СПС неће дозволити да то утиче на њихову посвећеност изградњи демократског капацитета Републике Српске.

- Ми смо одлучни да се супротставимо наметањима и да грађанима пружимо могућност да бирају своје представнике у складу са нашим законима и Уставом. Није ово први пут да су избори пред нама тешки али у овој ситуацији преломити паметно значи не дозволити да се од градова и општина Републике Српске направе мјеста у којима не одлучују само њихови становници - додао је Јокић.

СПС апелује на све политичке актере и грађане Републике Српске да се уједине у очувању демократских вриједности и права на слободне и поштене изборе.

- Наша борба за права и слободе народа не смије устукнути пред спољним притисцима. Позивамо све да изађу на изборе у октобру и да својим гласом покажу снагу демократије. Будућност се гради слогом, а Република Српска заслужује да се за њу боримо свом душом - закључио је Јокић.