latinica  ћирилица
21/05/2024 |  18:06 ⇒ 21:19 | Аутор: РТРС

Мјештани Равница код Новог Града санирају посљедице невремена (ВИДЕО)

Мјештани Равница код Новог Града данас санирају посљедице незапамћеног невремена. Поправљају уништене објекте и крововове,радници Електропвивреде покидане електро водове. Усјеви су у потпуности уништени. Очекују помоћ општине и надлежних републичких институција.
Нови Град - невријеме - Фото: РТРС
Нови Град - невријемеФото: РТРС

За само пола сата лед,вјетар и киша уништили су усјеве,покидали воћњаке, однијели кровове кућа.

Марио Ковачевић је засијао око два хектара кукурузом. Сада је остао без тога а велика је штета и на погину за израду кошница. Лед је све уништио. Они најстарији не памте да је нападао преко 30 центиметара.

- Лед је падао око пола сата непрекидно значи све је уништио баш све. Чак нам је вода ушла у производни погон и штету направила и готових производа - прича Ковачевић.

Зора Црнобрња данас стоји крај своје у попуности уништене баште. Каже све је било добро кренуло а сада је остала без поврћа и воћа. Уништен је и кукуруз.

- Све је за пола сата уништено одједном све, ништа немам - каже Црнобрња.

Представници општине обишли су угрожено подручје. Формирали су комисије које ће радити на процјени штете на пољоприврдним усјевима и на објектима.

- И оно што ћемо се потрудити у једном веома кратком времену да им се бар дио штете надокнади, како би могли сами површине привести било каквој врсти производње - навео је Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град.

Екипа Цивилне заштите и Територијалне ватрогасно-спасилачке помаже мјештанима. Ипак у Новом Граду неће сами моћи надокнадити причињену штету. Очекују и помоћ ресорног министарства и Владе Српске.