latinica  ћирилица
21/05/2024 |  16:40 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Башевић: Циљ резолуције о Сребреници - доминација једног народа

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић изјавио је да иницијатори усвајања резолуције о Сребреници у УН никада нису истински размишљали о помирењу овдашњих народа, већ само о остваривању циљева чија је суштина политичка и свака друга доминација бошњачког народа и његово наводно ексклузивно право на БиХ.
Страхиња Башевић - Фото: СРНА
Страхиња БашевићФото: СРНА

Башевић је за Срну нагласио да ће Срби заувијек остати дио свијетле стране историје и слободарског свијета и народ који је поднио огромне жртве, које нико и никада не може обезвриједити, нити му приписати срамне квалификације.

- Креатори фамозне резолуције о Сребреници, коју нам подваљују као неки корак ка помирењу на овим просторима, криомице су припремили тај документ желећи нас трајно понизити неутемељеном квалификацијом да смо геноцидан народ"- навео је Башевић.

Башевић је нагласио да су креатори антисрпске резолуције у том нечасном послу нашли старе савезнике који се данас модерно називају спонзори и коспонзори, а који би огромно зло и нечовјештво које су сијали на овим просторима у току оба свјетска рата да прекрију тишином и заборавом, те афирмацијом овог грешног политичког памфлета.

- Као Србин из Републике Српске, са Романије и Гласинца, те народни посланик овог краја који је одвајкада опјеван као поносан, честит, правдољубив и слободољубив, могу им само рећи – Неће вам проћи! - поручио је Башевић.

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници биће одржана у четвртак, 23. маја.

Гласање о предложеној резолуцији одгађано је неколико пута.