latinica  ћирилица
21/05/2024 |  15:14 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Ковачевић: СНСД излази на изборе; Опозицију не интересују интереси Српске (ВИДЕО)

СНСД излази на октобарске изборе, а одлука о изласку била је тешка, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић на конференцији за новинаре након сједнице Предсједништва СНСД-а.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је истакао да је "СНСД био спреман да заједно са свим странкама одбије да изађе на октобарске изборе које је расписала Централна изборна комисија по закону који је наметнуо Кристијан Шмит"

- С обзиром на то да није било странака са којима бисмо могли разговарати нисмо могли да дозволимо да на власт дођу они којима није у интересу заштита и интерес Републике Српске. Одлука је била тешка, наш став је био да не треба изаћи. Позвали смо све странке на зајендички састанак и како бисмо изашли са јединственим ставом. Међутим, странке из опозиције одбиле су да сједе са предсједником Српске и НСРС. Чули смо и да њима не пада на памет да разговарају са представнциима већине грађана у Српској и да ће они дефинитивно изаћи на те изборе - рекао је Ковачевић.

Ковачевић је поручио да се не смије препустити судбина људи у Српској у руке онима које не занимају интереси Српске, него њих самих и њихових страних налогодаваца.

Он је истакао да је план СНСД да на изборима оствари убједљиву побједу.

- На изборе идемо потпунио спремни - нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је упозорио да су "представници опозиције спремни да уз помоћ међународне заједнице, а уз скоро никакав легитимитет, преузму власт у локалним заједницама".

- То им нећемо дозволити - поручио је Ковачевић.