latinica  ћирилица
21/05/2024 |  09:26 ⇒ 22/05/2024 | 07:20 | Аутор: СРНА

Сутра протест испред Владе Црне Горе због најављене подршке резолуцији

Представници 11 организација из Црне Горе најавили су за сутра протест испред зграде Владе у Подгорици, због најаве извршне власти да ће у УН подржати најављену резолуцију о Сребреници.
Зграда Владе Црне Горе (Фото: Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе) -
Зграда Владе Црне Горе (Фото: Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе)

- Позивамо сав слободољубив народ Црне Горе који је са нама чувао светиње и дуже од годину дана био у литијама да нам се прикључи испред Владе Црне Горе у Подгорици сутра од 19.00 часова како бисмо послали поруку онима које смо тада подржали, надајућу се правди и за српски народ - навели су организатори.

Представници ових организација оцијенили су да је Влада на чијем је челу Милојко Спајић на најгрубљи начин показала да не уважава управо жртве српског народа и да поништава све вриједности тродеценијске борбе.

- Не пристајемо на наставак сервилне политике коју је трасирао Мило Ђукановић, а данас настављају неки други. Наша национална дужност је да се одупремо још једном покушају да нам се наметне колективна кривица као народу - поручили су организатори скупа.

Организатори скупа су Српски културни центар "Патријарх Варнава", Српски културни клуб "Свети Сава", Српско друштво Свети Сава из Бијелог Поља, Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918.

Протест организују и невладине организације "Херцег", "Српска нит", "Божури", "Ступови", "Михољски збор", "Сердар", "Ноћни вукови".

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници биће одржана у четвртак, 23. маја, објављено је на страници Генералне скупштине УН.

Гласање о резолуцији одгађано је неколико пута.