latinica  ћирилица
20/05/2024 |  16:42 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Додик: Са становишта резолуције, БиХ немогуће мјесто за Српску (ВИДЕО)

БиХ, са становишта резолуције о Сребреници која се предлаже, не може да буде мјесто у којем Српска треба да остане - рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Додик је навео да ће се ситуација у БиХ битно усложнити и онемогућиће било какво заједничко договарање и дјеловање, имајући у виду да су управо са друге стране они који су иницирали моралну дисквалификацију српског народа, користећи интересе Нијемаца који су пристали да буду спонзори резолуције.

- Написали су да је 11. јул дан сјећања на геноцид. То су урадили само зато да се не би могао наћи датум из Аушвица који би био дан сјећања на геноцид или неког другог логора, или датум из Јасеновца - рекао је Додик.

Он је додао да се пате у вези са бројевима страдалих у Сребреници, да је задати број био 8.300, али да ниједна пресуда тај број није доказала.

Подсјећамо,у Народној скупштини Републике Српске одржан је састанак предсједника странака са сједиштем у Српској, које имају посланике у Парламенту и одборнике у скупштинама градова о Изборном закону и договору о наступу на локалним изборима.

Састанку су присуствовали лидери СНСД-а Милорад Додик, Уједињене Српске Ненад Стевандић, Демоса Недељко Чубриловић, те представници Социјалистичке партије Срђан Тодоровић, СПС-а Максим Скоко, те странака владајуће већине које имају одборнике у локалним скупштинама.

Представници опозиционих странака нису се одазвали позиву предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића и нису присуствовали састанку.