latinica  ћирилица
20/05/2024 |  15:21 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Додик: Кукавчки чин опозиције, не интересују их грађани Српске (ВИДЕО)

СНСД се одазвао позиву на данашњи састанак, јер је заинтересован за судбину Републике Српске, рекао је лидер ове странке и предсједник Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Норамло је да постоје различита мишљеља по многим питањима, али окупили смо се око националног питања - навео је Додик након састанка.

Истакао је да се опозиција понаша кукавички, јер нису дошли на састанак.

- Очигледно их не интересују грађани Српске. Српска ће одбранити свој уставни положај и имамо право да бирамо и да будемо бирани. Знали смо да опозиција неће доћи на састанак, јер нису хомогенизовани око заједничког програма, већ око програма наметнутог од стране страних амбасада - навео је Додик.

Истакао је да су солидарност и заједништво кључни фактор опстанка Српске.

- Али неки су спремни да прихвате наметања неизабраног странца који жели да диктира изборни процес. Као предсједник СНСД се залажем за бојкот избора, под условом да то буде резултат консензуса представника свих политичких партија у Српској - додао је Додик.

Нагласио је да је намјера састанка била да се са представницима опозиционих партија изгради заједнички став по питању изласка на локалне изборе.

- Опозиција је прихватила подаништво Шмиту и политичком Сарајеву - навео је Додик.

У Народној скупштини Републике Српске одржан је састанак предсједника странака са сједиштем у Српској, које имају посланике у Парламенту и одборнике у скупштинама градова о Изборном закону и договору о наступу на локалним изборима.

Састанку су присуствовали лидери СНСД-а Милорад Додик, Уједињене Српске Ненад Стевандић, Демоса Недељко Чубриловић, те представници Социјалистичке партије Срђан Тодоровић, СПС-а Максим Скоко, те странака владајуће већине које имају одборнике у локалним скупштинама.

Представници опозиционих странака нису се одазвали позиву предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића и нису присуствовали састанку.