latinica  ћирилица
20/05/2024 |  14:37 | Аутор: РТРС

"Постићи јединство о изборима и Изборном закону Српске"

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да све странке са сједиштем у Републици Српској треба да постигну јединствен став да ће спроводити само Изборни закон Српске.
Избори - Фото: РТРС
ИзбориФото: РТРС

Ковачевић је рекао да би, ако таквог јединства не буде, од СНСД-а, као најјаче странке, било неодговорно према грађанима да каже - "не, ево ми ћемо то препустити некима који немају подршку грађана Републике Српске".

Он је истакао да се то сигурно неће догодити.

Уколико је жеља неких да покушају да остваре политички профит на томе да СНСД евентулно не изађе изборе, каже Ковачевић, онда је то јако лоше и неодговорно према Републици Српској и њеним грађанима.

- У том смислу морам да подсјетим да је СНСД странка која осваја убједљиво највећи број гласова грађана Републике Српске, убједљиво највећи број гласова грађана у БиХ од свих политичких странака, те да је СНСД странка која сама освоји више гласова него све странке опозиције заједно - рекао је Ковачевић.

Он је рекао да је најбитније да сви из Републике Српске треба да сједну и разговарају о свим могућим темама, па чак и када нису сагласни о нечему, посебно када су, како каже, овако битна питања на дневном реду и поготово у овако осјетљивим историјским тренуцима када су Република Српска и српски народ у цијелини под појачаним ударима.