latinica  ћирилица
20/05/2024 |  10:30 | Аутор: Агенције

Огласио се Путин поводом страдања Раисија

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је саучешће врховном иранском лидеру ајатолаху Али Хамнеју поводом трагичне погибије предсједника Ирана Ебрахима Раисија и других истакнутих иранских званичника.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

- Ебрахим Раиси је био изузетан политичар, чији је цијели живот био посвећен служењу отаџбини. С правом је уживао поштовање сународника и имао значајан ауторитет у иностранству. Као прави пријатељ Русије, његов лични допринос развоју добросуседских односа између наших земаља је непроцењив, улагао је највеће напоре како би се они попели на ниво стратешког партнерства. Више пута сам имао прилику да се састанем са Ибрахимом Раисијем, и овај изузетан човјек ће ми заувијек остати у најсветлијем сјећању. Молим вас да породици и пријатељима покојног предсједника и свима погинулима у овој страшној катастрофи пренесете ријечи искреног саучешћа и подршке. Њима и цијелом иранском народу желим менталну снагу у овако тешким, ненадокнадивом губитку - наводи се у саопштењу, које је објавио Кремљ.

Подсјетимо, предсједник Ирана Ебрахим Раиси погинуо је у паду хеликоптера, 19. маја. Погинули су сви који су били у пратњи иранског предсједника, укључујући министра спољних послова Хосеина Амира Абдолахијана.