latinica  ћирилица
20/05/2024 |  06:50 ⇒ 11:58 | Аутор: РТРС

Додик и Вучић на молитви у Храму Светог Саве пред одлазак предсједника Србије у Њујорк (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је јутрос са предсједником Србије Александром Вучићем молитви у Храму Светог Саве пред Вучићев полазак у Њујорк, гдје ће се пред Генералном скупштином УН наћи антисрпсла резолуција о Сребреници.
Додик и Вучић на молитви у Храму Светог Саве - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик и Вучић на молитви у Храму Светог СавеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Заједно са њима молитви су присуствовали и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Српске Радован Вишковић, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, као и други званичници Србије, Српске и представници Срба из региона.

Молитву је предводио Његова светост патријарх српски Порфирије.

Патријарх је благословио Вучића и Додика и пожелио Вучићу срећу и да има довољно снаге за тешке дане који предстоје.

Патријарх Порфирије поручо је да ће српски народ снажно подићи глас против историјског ревизионизма.

- Сабрали смо се да се помолимо пред ваш пут у Њујорк. Данас снажно подижемо свој глас против историјског ревизионизма и да српски народ буде проглашен за починиоце геноцида. Налазимо се у искушењу пред највећим међународним форумом, молимо се да вам Бог да снаге да на најбољи начин заступате наш народ. Да имате мудрост и одлучности да свједочите истину. Нека вас Бог благослови - поручио је патријарх у бесједи.

Вучић је рекао да је од патријарха Порфирија затражио благослов пред пут и да иде у Њујорк да се бори за будућност Србије.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња. Много је лажи, али је истина једна и вјечна. Наша тробојка ће се поносно вијорити у Њујорку, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свијет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана. Живјела Србија! - написао је Вучић на Инстаграму.