latinica  ћирилица
19/05/2024 |  20:17 ⇒ 20:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Постављен рекорд у центру Београда: 1.000 гитариста свирало истовремено

Guitar Art концерт окупио је данас 1000 гитариста на Тргу Републике у Београду који су музицирањем у рокенрол слављу са познатим музичарима поставили национални рекорд у присуству инструменталиста који свирају гитару и сличне иструменте на једном мјесту у Србији.
"Guitar Art" концерт у Београду (Фото: Tanjug, Danilo Mijatović) -
"Guitar Art" концерт у Београду (Фото: Tanjug, Danilo Mijatović)

Концерт "1000 гитара" привукао у центар Београда прије свега најмлађе гитаристе и њихове професоре али свирале су заједно и читаве породице које су сачињавале три генерације: деда, отац и син...

Било је мајки са ћеркама које су "прашиле" са Београдским блуз квартетом и специјалним гостима концерта међу којима су били Дејан Цукић, Yу група, Кики Лесендрић и Пилоти, Срђан Гојковић Гиле, Бојана Стаменов, Никола Чутурило - Чутура.

- Ово је коначно моменат у којем макар на сат времена мијењамо силиконе витаминима на Тргу Републике. Ово је сећање на моју младост и почетке у рокенролу. Срећан сам - казао је за Тањуг Никола Чутурило Чутура.

За неколико минута на Тргу Републике окупило се неколико хиљада знатижељника који су уживали у прворазредном музичком догађају.
Окупљени су плесали, смијали се и углавном питали одакле овако нешто у центру Београда.

- Овај концерт је је добра вијест за све нас. Нисам могао да предпоставим да ће 1000 гитариста испунити Трг Републике. Питам се, колико их је у Београду, ако су овако лако испунили центар града - казао је Жика Јелић из YУ групе.

Гитаристи и гости концерта су свирали, а публика слушала: "Smoke on the Water" (Deep Purple), "Satisfaction" (The Rolling Stones), "Highway to Hell" (AC/DC) "Get back" (The Beatles), "Mornar" YU Grupa..

- За мене је ово изузетан догађај. Никада нисам видјео оволико гитариста на једном мјесту. Драго ми је да сам дио оваквог концерта - рекао је Тањугу Срђан Гојковић Гиле.

Организатор овог концерта био је Гитар Арт Фестивал, а одржан је у оквиру програма манифестације "Београдски дани породице".