latinica  ћирилица
19/05/2024 |  12:40 ⇒ 15:06 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Бошњачка политика у потпуности разоткривена на резолуцији о Сребреници (ВИДЕО)

Мислим да је бошњачка политика у потпуности разоткривена на овој такозваној резолуцији о Сребреници, јер су они својим понашањем, када је у питању та тзв. резолуција, показали каква је БиХ коју они желе, изјавио је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић за РТРС.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- А то је БиХ у којој се Срби и Република Српска апсолутно ништа не питају, у којој се и Хрвати ништа не питају. Дакле, то еј БиХ у којој важи и вриједи само њихова воља. Е па господо, неће моћи. Очигледно је да су они на том свом путу борбе за такву БиХ спремни да газе све, па и Устав БиХ и загарантована права конститутивних народа и сам Дејтонски споразум - изјавио је Ковачевић.

Истакао је да тренутно имају подршку и разумијевање једног дијела међународне заједнице, али и то је само краткотрајно јер то није због интереса Бошњака него је због интереса тих који их тренутно подржавају.

Навео је да првенствено мисли на један дио западне међународне заједнице.

- То су све ствари које сигурно неће проћи јер ће Српска сасвим сигурно заштитити интересе Републике Српске и свих њених грађана, наша Уставом загарантована права,а то су између осталог да се одлуке БиХ на спољном политичком плану не могу доносити без сагласности Српске и српског конститутивног народа у БиХ. Дакле, ове ситне подвале и преваре Бећировића, Конаковића, Лагумџије и осталих су смао то и оне ће на крају да буду испостављене као рачун првенствено БиХ - рекао је Ковачевић.

Сматра да је ово стварно једна ситуација која ће БиХ довесто пред сами крај и амбис и то на такав начин да ће бити јако тешко зауставити БиХ да у тај амбис не падне.

- Република Српска то није радила и није тражила, али уколико је то оно што, господо, желите, а очиглендо је д ажелите јер газите српска права, права Српске, наша Уставом загарантована права, газите Устав и Дејтонски споразум. Онда, господо, ви ћете морати да платите цех за такво понашање. Република Српска сигурно неће и Српска ће сасвим сигурно изаћи као побјендик из ове приче, сасвим поносна - закључио је Ковачевић.