latinica  ћирилица
19/05/2024 |  12:24 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Очигледно је да у опозицији нема интереса да се заштите права Српске (ВИДЕО)

Иако СНСД сматра да је убједљиво најбоље рјешење да све парламентарне странке из Републике Српске сједну заједно и да изађу са јединственим ставом да неће наступити на изборима које је расписала Централна изборна комисија по наметнутом закону Кристијана Шмита, ипак је очигледно да у опозицији не постоји било какав интерес да се заштити Српска, изјавио је делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић за РТРС.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је упозорио да је "у том смислу потпуно очигледно да је једина намјера опозиције била та да СНСД не изађе на изборе и да они коначно, на било који начин, побиједе".

- Могли би да побиједе једино тако да нас нема. Мислим да је у том контексту јако битно да грађани знају да СНСД сам на изборима добије више гласова грађана Српске од цијеле опозиције и свих странака опопзиције заједно. Дакле, то је био њихов једини циљ. Не било какав интерес за Српску, не било каква заштита права Српске или права грађана Српске него тај најситнији могући интерес да покушају профитирати од тога да на изборима не буде оних које не могу и неће да побиједе никада – рекао је Ковачевић.

Ковачевић сматра да су то јако лоше ствари и јако лоше поруке за Српску и за све њене грађане.

- Ми и даље сматрамо да на те изборе не треба изаћи, али уколико будемо принуђени, сигурно је да нећемо препустити власт и судбину грађана Српске у руке онима које Република Српска не интересује. Видимо да они сада имају разноразне коментаре, па онда чујемо Драшка Станивуковића који каже како су Милорад Додик и СНСД подвили реп, како је он био спреман да спроведе изборе по Изборном закону Српске. А дан прије тога предсједник његове странке каже да ће пријавити и Станивуковића на изборе које организује ЦИК. Па какве су то лицемјерне подвалице на које не може да падне ни дијете у вртићу? - упитао је Ковачевић.

Ковачевић је поручио опозицији да се уозбиљи, додавши да је јасно да опозиција не жели да штити права Српске.

- Јасно је да их искључиво занимају њихови ситни политички интереси и могућност да можда добију комадић власти јер нас, ето, не би било. У том смислу и контексту ће нас онда бити. Сигурно нећемо дозволити да на тај начин буду преварени грађани Српске – поручио је Ковачевић.

Ковачевић је напоменуо да грађани веома добро знају све преваре и ситне подвале опозиције и да сигурно неће дозволити да се такви икада више врате на власт у Српској.

- Видимо исто Милана Миличевића који каже како смо ми нешто покрали. Ја не знам стварно ко је то ко је спровео пљачкашку приватизацију и уништио све фирме у Српској? Мени се чини да је то био СДС са својим партнерима из данашње опозиције. Ја не знам стварно ко је то имао најниже пензије у историји Европе и ко је то ко је каснио годинама у исплаћивању тих пензија? Је ли то СНСД или је то СДС са својим партнерима? Ја бих рекао да је то СДС са својим партнерима, а да је СНСД онај који пензије исплаћује прије свих и исплаћује их апсолутно редовно. Да ли је СНСД тај који је имао најмањи број запослених и највећи број незапослених или је то СДС? Ја бих рекао да је то опет СДС, а да је СНСД онај који је успио да опорави Републику Српску до тог нивоа да данас имамо убједљиво највећи број радника запослених у Српској и убједљиво најмањи број незапослених људи - закључио је Ковачевић.