latinica  ћирилица
18/05/2024 |  19:24 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

На Ски-центру "Равна планина" затворена ликовна колонија младих талената

На Ски-центру "Равна планина" данас је додјелом награда затворена друга ликовна колонија младих талената Сарајевско-романијске регије, а прво мјесто дијеле три ученика средњих школа из Источне Илиџе, Сокоца и Пала.
Ликовна колонија на Палама - Фото: СРНА
Ликовна колонија на ПаламаФото: СРНА

Прво мјесто заузели су Нина Баричанин из Средњошколског центра /СШЦ/ "Источна Илиџа" из Источне Илиџе, Марко Калкан ученик СШЦ "Василије Острошки" са Сокоца и Даница Делипара СШЦ "Пале".

Награђени су освојили комплет за сликање.

Професор у СШЦ "Пале" Бранислав Ковачевић рекао је да била тешка одлука изабрати најбоље радове, па су ученици гласали између себе и дали бодове, тако да је одлучено да троје дијели прво мјесто.

Он је навео да је са директором школе Синишом Руљем донио одлуку да организују ликовну колонију за талентовану дјецу са подручја Сарајевско-романијске регије за коју желе да прерасте у традицију и да у наредним годинама учествују ученици и из осталих крајева Републике Српске.

Калкан, који други пут учествује на ликовној колонији, каже да није очекивао побједу, али да је дао све од себе како би учинио суграђане поносним.

Ликовна колонија окупила је најталентованије ученике Сарајевско-романијске регије који су током школовања показали склоност ка овој врсти умјетности.

На дводневној ликовној колонији на Ски-центру "Равна планина" учествовали су ученици из средњих школа из Рудог, Чајнича, Сокоца, Источног Новог Сарајева, Фоче, Калиновика и Пала, а осликавали су своја осјећања инспирисана овим крајоликом.