latinica  ћирилица
18/05/2024 |  19:06 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

ПУ Бијељина: У претресу пронађени експлозив, детонатори, аутоматске пушке, муниција

Полиција је у претресу на подручју Угљевика пронашла девет килограма пластичног експлозива, детонаторе, три аутоматске пушке и већу количину минуције, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.
Полицијска управа Бијељина - Фото: РТРС
Полицијска управа БијељинаФото: РТРС

Ријеч је о наставку активности након хапшења мушкарца из Угљевика чији су иницијали Ж.С.

Из полиције наводе да је данас пронађено 15 комада пластичног експлозива укупне масе око девет килограма, шест детонатора са даљинским управљачима и још шест иницијалних каписли, три аутоматске пуске, девет оквира у којима се налазила муниција калибра 7,62 милиметара, као и око 400 комада муниције разног калибра.

Након хапшења Ж.С, у претресу стана и просторија које користи раније су пронађени "хеклер" са пригушивачем и оквиром, марихуана, екстази и остали предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

На основу наредбе Основног суда у Бијељини, под надзором надлежног тужилаштва, полиција је извршила претрес стана и других просторија које користи Ж.С. с циљем проналаска предмета која се доводе у везу са злоупотребом опојних дрога.

У саопштењу се наводи да је Ж.С. ухапшен због почињених кривичних дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.