latinica  ћирилица
17/05/2024 |  21:55 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Промоција књиге "Наоружавање истином" у Москви 19. маја

У недјељу, 19. маја 2024. године, у Сверуској државној библиотеци за стране књижевности у Москви одржаће се промоција руског издања књиге Милана Љепојевића "Наоружавање Истином".
Милан Љепојевић - Фото: РТРС
Милан ЉепојевићФото: РТРС

Љепојевић се у овој књизи бави страдањем Срба у Независној Држави Хрватској, као и фалсификатима Дејтонског мировног споразума, те поставља питање да ли би Срби избјегли сва она медијска и политичка прогањања да је свијет сазнао за геноцид над Србима у НДХ.

Руско издање књиге "Наоружавање истином" промовисано је у Руском центру у Бањалуци 22. фебруара у присуству високих званица -Милорада Додика, који је тада био српски члан Предсједништва БиХ, премијера Републике Српске Радована Вишковића и амбасадора Руске Федерације у БиХ Игора Калабухова.

Промоција у Београду одржана је 16. јуна, 2022. године, а присуствовао је руски амбасадора у Србији Александар Боцан Харченко и гости из јавног и културног живота.

Књига "Наоружавање истином" Милана Љепојевића објављена је 2020. године у издању Независних новина, а годину касније исти издавач објавио је ову књигу на руском језику.

Преводилац књиге на руски језик је Натаља Милаковић, која је и координатор Руског центра "Руски мир".

Рецензенти су професор доктор Саша Мићин и тада директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић.

Промоција књиге "Наоружавање истином" у Москви биће промовисана у 19.00 часова.