latinica  ћирилица
17/05/2024 |  11:27 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Влада Српске: Усвојен програм рада за ову годину

Влада Републике Српске усвојила је данас Програм рада за ову годину који представља интегрисани преглед годишњих планова рада министарстава и самосталних републичких управа и управних организација, као и извјештај о раду за прошлу годину.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

На посебној сједници Владе усвојени су и годишњи планови рада за ову годину министарства и Генералног секретаријата Владе Српске, као и њихови годишњи извјештаји о раду за 2023. годину.

Влада је усвојила годишње планове рада за ову годину Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, Републичке управе за инспекцијске послове, Републичке управе цивилне заштите, Републичког секретаријата за законодавство, Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Усвојени су и годишњи планови рада Агенције за државну управу, Џендер центра - Центра за једнакост и равноправност полова, Хеликоптерског сервиса Републике Српске, Службе Владе Српске за заједничке послове, Канцеларије правног представника, Одбора државне управе за жалбе, Угоститељског сервиса, Пореске управе Српске, Републичке управе за игре на срећу.

Министри су подржали и годишње планове Републичког завода за статистику, Републичког завода за геолошка истраживања, Републичког завода за стандардизацију и метрологију, Републичке дирекције за промет наоружања и војне опреме, Републичке дирекције за обнову и изградњу, Агенције за аграрна плаћања, Републичког хидрометеоролошког завода, Агенције за управљање одузетом имовином.

Међу усвојеним годишњим плановима за ову годину су и планови Центра за пружање бесплатне правне помоћи, Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, Агенције за безбједност саобраћаја, Републичког секретаријата за вјере, Републичког педагошког завода, Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа, Архива Републике Српске, те Завода за образовање одраслих.

Влада Републике Српске је усвојила је и годишње извјештаје о раду ових институција за прошлу годину.