latinica  ћирилица
16/05/2024 |  13:58 ⇒ 22/05/2024 | 13:26 | Аутор: РТРС

Додик организовао пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала; Побједнику десет хиљада марака (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик организовао је пријем у Палати за учеснике јубиларног Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме.
Пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала дјечије пјесмеФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Предсједник Републике Српске, који је и генерални покровитељ Ђурђевданског гестивала рекао је да ће побједнику (извођачу) додијелити ваучер награду од 10.000 марака, другопласираном шест хиљада марака, а трећепласираном четири хиљаде марака.

Сви остали (учесник/извођач) од предсједника Српске добиће по двије хиљаде марака.

Додик је изразио задовољство што је имао прилику да угости талентоване учеснике који су дошли из разних крајева Републике Српске, као и из држава Европе и Азије.

Предсједник Српске им је поручио да су сви они на неки начин побједници, те да сама побједа на овом фестивалу није толико важна, колико је важно да стекну нова пријатељства и да у животу буду добри људи.

Током пријема, предсједник Републике је нагласио да ће увијек бити подршка оваквим манифестацијама које промовишу здраве вриједности и представљају прави примјер у културно-умјетничком смислу.

Предсједник Додик је пожелио дјеци пуно среће и угодан боравак у Бањалуци, те да понесу лијепе утиске и успомене са овог јубиларног, 30. Ђурђевданског фестивала.

Генерални покровитељ јубиларног сусрета свих генерација Ђурђевданског фестивала и међународног такмичења за најбољу дјечију пјесму 2024. године је предсједник Републике Српске Милорад Додик, без чије подршке овај догађај не би био у рангу европских манифестација сличног карактера.

Сутра, 17. мај од 17 часова, спортска дворана "Борик", Констракта, Тијана Дапчевић и 23 нове ђурђевданске звјездице!

За гледаоце испред малих екрана биће обезбијеђен директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске и на порталу rtrs.tv.