latinica  ћирилица
13/05/2024 |  18:30 ⇒ 22:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Идем у Њујорк да пружим одговор онима који би да оптуже Србију (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће вечерас отпутовати у Њујорк гдје ће бити одржана сједница Генералне скупштине Уједињених нација, прије тога и Савјета безбједности, везано за резолуцију о Сребреници.
Александар Вучић (Фото: FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs) -
Александар Вучић (Фото: FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs)

Вучић је то рекао на заједничкој конференцији са Оливером Вархљијем у Београду коме је захвалио на великој енергији коју улаже за унапређење позиције Србије и цијелог западног Балкана.

Он је захвалио Вархљију на "прецизним ријечима око непотребности постојања колективне или немогућности карактерисања читаве једне нације као колективног кривца за злочине који су почињени".

- Умјећемо то да памтимо. Ја сад имам једну вјероватно лошу вијест за мене и за вас. Ја сам мислио да ћу доћи у Котор, као што сам вам рекао заједно са Синишом Малим и Тањом Мишчевић, али ми је управо достављена информација да ће највјероватније сједница Генералне скупштине Уједињених нација, прије тога и Савјета безбједности, бити баш у сриједу, тако да ћу ја чим завршимо вечеру, да идем у Њујорк, пошто онима који би жељели да оптуже Србију као геноцидан народ, неко мора да пружи одговор - рекао је Вучић.

Вучић је казао да ће да пружи одговор онакав какав заслужују.