latinica  ћирилица
13/05/2024 |  11:53 ⇒ 12:38 | Аутор: СРНА

Вулин: "Велику Албанију" може да заустави само српски свијет, али и Грци

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин истакао је да би признање такозваног Косова од грчких власти и пријем Приштине у Савјет Европе на препоруку извјестиоца Доре Бакојани представљало немјерљив допринос Грчке стварању "велике Албаније".
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Поводом скупа албанске имиграције у Атини на коме се обратио премијер Албаније Еди Рама упркос противљењу грчких власти, Вулин је поручио Грчкој да "велику Албанију" могу да зауставе само Срби и српски свијет, али и Грци.

- Када сљедећи пут Влада Грчке буде размишљала о признању такозваног Косова, нека се сјете како изгледа дочек Едија Раме усред Атине. Оно што Рама није могао да доживи у Тирани доживио је у Атини - навео је Вулин.

Он је навео да "велику Албанију" могу да зауставе само Срби и српски свијет, али и Грци, који би требали да мисле о томе.

Рама је рекао у обраћању албаснким имигрантима на скупу у Атини да је у грчку престоницу дошао како би се срео са онима који су "једнаке газде" у тој земљи, а не са бившим слугама Грчке.

Грчки медији оцјењују да овај догађај распирује нове тензије у односима Албаније и Грчке, у којој живи око милион Албанаца.