latinica  ћирилица
06/05/2024 |  12:54 ⇒ 16:29 | Аутор: РТРС

Бањалука: Обустава саобраћаја и појачана безбједност поводом отварања џамије Арнаудије

Полицијска управа Бањалука подсјећа грађане да ће 7. маја, поводом културно - вјерскe манифестацијe отварања поново изграђене џамије Арнаудије у Бањалуци, у организацији Меџлиса Исламске заједнице Бањалука на подручју града на снази бити потпуна обустава саобраћаја од 7 часова до потребе, саопштила је Полицијска управа.
Арнаудија Бања Лука - Фото: Уступљена фотографија
Арнаудија Бања ЛукаФото: Уступљена фотографија

Саобраћај ће бити обустављен у сљедећим улицама:

- на магистралном путу МI 101, дионица пута Бањалука – Српске Топлице, од раскрснице са Солунском до раскрснице са кружним током, Булевар цара Душана – Карађорђева – Крајишких бригада,

- у Булевару цара Душана - на дијелу од раскрснице са Улицом Јована Дучића до раскрснице са кружним током Омладинске,

- у Улици Браће Мажар и мајаке Марије – на дијелу од раскрснице са Улицом Змај Јовинa до раскрснице са Омладинском,

- у Улици Меше Селимовића – на дијелу од раскрснице са Улицом Змај Јовина,

- у Улици Бранка Мајсторовића – на дијелу од раскрснице са Улицом Змај Јовина,

- у Улици Браће Мажар и мајке Марије – на дијелу до Улице Меше Селимовића,

- у Улици Симеуна Ђака на дијелу од раскрснице са Улицом Змај Јовина до раскрснице са Омладинском.

За вријеме обуставе саобраћаја линије јавног превоза путника које саобраћају напријед наведеним улицама биће преусмјерене алтернативним трасама.

На магистралном путу МI -101 на снази ће бити измијењен режим саобраћаја који подразумијева забрану саобраћаја за возила преко 3,5 тоне укупне масе, који ће се преусмјерити на Источни транзит из смјера Лакташа, на раскрсници са кружним током у Улици Ивана Горана Ковачића – Марије Димић – Крајишких бригада, а из смјера Мркоњић Града, на магистралном путу МI – 101, саобраћај ће бити преусмјерен на мост у насељу Српске Топлице у Улици Мањачких устаника.

Из ПУ Бањалука подсјећају, да је угоститељским објектима који се налазе у близини Арнаудије у улицима Браће Мажар и мајке Марије, Булевар цара Душана и Бранка Мајсторовића од 7 до 17 часова забрањен рад, док је у угоститељским објектима у улицама Меше Селимовића, Војводе Момчила и Симеуна Ђака, у том периоду забрањено точење алкохола.

Из ПУ Бањалука грађанима који ће присуствовати отварању савјетују да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ.

Представнике медијских кућа, друге субјекте и грађане из ПУ Бањалука подсјећају да је у циљу безбједности забрањена употреба дроновa.

Из ПУ Бањалука позивају представнике медијских кућа који ће пратити наведени догађај да на себи имају јасно истакнуту новинарску акредитацију организатора догађаја.