latinica  ћирилица
06/05/2024 |  10:49 ⇒ 10:57 | Аутор: РТРС

У Бањалуци пронађено и одузето око 446 грама кокаина (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука 04. маја 2024. године лишили су слободе лица Д.Д., А.Ћ. и М.Д. сви из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, саопштено је из ове Полицијске управе.
Одузета дрога (Фото: ПУ Бањалука) -
Одузета дрога (Фото: ПУ Бањалука)

Истог дана извршен је претрес стана и других просторија у Бањалуци које користи лице Д.Д. Том приликом је пронађено и одузето око 188 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, дигитална вага, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

Одузета дрога (Фото: ПУ Бањалука)

Полицијски службеници су ради вршења контроле зауставили путничко возило марке пежо којим је управљало лице А.Ћ., док се лице М.Д. налазило на мјесту сувозача.

Из ПУ Бањалука истичу да су се приликом изласка из возила  наведена лица дала у бијег, те се оглушила о законито издато наређење полицијских службеника, али су убрзо сустигнута и лишена слободе, наводи се у саопштењу.

Код наведених лица укупно је пронађено и одузето око 257 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин и одређена количинина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, наводи се у саопштењу.

Одузета дрога (Фото: ПУ Бањалука)

Лице А.Ћ. које је управљало возилом одбило је да се подвргне испитивању на присуство опојних дрога у организму, чиме је починило прекршај из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Претреси су извршени на основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Одузета дрога (Фото: ПУ Бањалука)

Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Након комплетирања и документовања предмета против наведених лица слиједи подношење извјештаја о почињеном кривичном дјелу Окружном јавном тужилаштву, а против лица А.Ћ. и М.Д. и подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 24. Закона о јавном реду и миру пред надлежним судом.

Акција је проведена у оквиру оперативних активности усмјерених на спречавање злоупотребе опојних дрога.