latinica  ћирилица
04/05/2024 |  14:04 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Галијашевић: БиХ не може бити европска ако се у њој призива смрт и говори о "шехидима"

БиХ не може бити европска држава ако у њој људи призивају смрт и кажу да ће бити "шехиди" попут федералног министра унутрашњих послова Исака Раме, изјавио је стручњак за безбједност Џевад Галијашевић.
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

Галијашевић је истакао да шехидска БиХ не може бити европска, те је упитао Раму ко од њега тражи да да живот за БиХ.

- Против кога он мисли погинути, кога мисли побиједити, значи само Србе и Хрвате - каже Галијашевић.

Он сматра да је то "други пројекат" БиХ без Срба и Хрвата, да се Рамо жели борити у рату за муслиманску БиХ.

- Прича коју он и Зукан Хелез помињу да ће бити рата може изазвати посљедице само по Бошњаке јер ако било која друга земља покрене такве сукобе, биће криви бошњаци јер само они о говоре о рату, док српски и хрватски представници све вријеме позивају на мир - рекао је Галијашевић.

Према његовим ријечима, Рамо не пријети само Србима већ навлачи жиг срама, насиља, тероризма на образ и леђа свих Бошњака.

- Ова БиХ није вриједна капи проливене крви - истакао је Галијашевић.

Он је подсјетио на недавно проведену акцију "Блек тај" у којој су ухапшени високи званичници полицијских и институција за спровођење закона и како је Рамо славио излазак из притвора ухапшених.

Када се ухапси толико људи из врха бошњачких институција у Сарајеву, Галијашевић каже да то указује на криминалну структуру у ФБиХ повезану са вођом нарко-картела Едином Гачанином Титом.

Он сматра да је тим структурама Република Српска сметња да рашире организовану трговну наркотицима на цијелу БиХ.

Министар унутрашњи послова ФБиХ Исак Рамо рекао је да би му било драго да погине за БиХ јер би у том случају био "шехид".

- Било би ми драго да погинем за ову државу, ја то не кријем. Ја кад погинем за ову државу ја сам шехид - испричао је Рамо у подкасту "Ослобођење".