latinica  ћирилица
17/05/2024 |  13:21 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Цвијановић: МИП није Конаковићева ћаћевина, умјесто да гради добре односе са пријатељским земљама, он их упорно урушава

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да писмо Елмедина Конаковића упућено европском комесару за проширење и сусједство Оливеру Вархељију није став БиХ, већ исфрустрираног појединца који у континуитету злоупотребљава своју позицију.
Жељка Цвијановић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Жељка ЦвијановићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- То је проблем са бошњачким кадром. Све што је заједничко они би узурпирали, одлучивали би у своје име, а онда продавали маглу да је то у име свих - истакла је Цвијановић за Срну упитана да прокоментарише Конаковићево писмо упућено Вархељију у којем га критикује због, како је навео, јавног придруживања срамној пропаганди предсједника Србије Александра Вучића.

Цвијановић је истакла да Министарство иностраних послова у Савјету министара није ћаћевина Елмедина Конаковића, па да он сам, аутономно одлучује шта хоће а шта неће, иако се он понаша као да то јесте тако.

- Умјесто да као министар иностраних послова гради, он упорно урушава односе са пријатељским земљама. Конаковић узима себи право да дијели лекције свакоме ко не мисли као он, како изван, тако и унутар БиХ. То није политика, нити дипломатија. То не приличи једном шефу дипломатије, али приличи некоме ко нас све редом и то у континуитету гњави својим нервозним реакцијама - констатовала је Цвијановић.