latinica  ћирилица
24/04/2024 |  09:35 ⇒ 14:16 | Аутор: РТРС

Додик на форуму у Санкт Петербургу: Српска директно изложена притисцима и под сталним санкцијама САД (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик обратио се на Безбједносном форуму у Санкт Петербургу, који је окупио званичнике из 130 земаља.
Додик на Безбједносном форуму у Санкт Петербургу - Фото: РТРС
Додик на Безбједносном форуму у Санкт ПетербургуФото: РТРС

- Република Српска је директно изложена притисцима и под сталним је санкцијама САД, а ми проналазимо начине да се изборимо са тим проблемом - рекао је Додик.

Нагласио је да је диверзификација ланаца снабдијевања наш циљ.

Фото: РТРС

- У будућности треба очекивати и сајбер нападе на државне системе и институције и треба пронаћи рјешења за то. Потребна је и додатна заштита дјеце и омладине од садржаја на интернету. Ми у Републици Српској смо студиозно приступили овом проблему и овај проблем захтијева додатну заштиту - поручио је Додик.

Учесницима форума, путем видео линка, обратио се руски предсједник Владимир Путин који је поручио да сви налогодавци, спонзори и организатори терористичког напада у "Крокус сити холу" код Москве морају бити идентификовани и кажњени.

Додик је прије Безбједносног форума обишао "Експо" изложбу.

Додик је за РТРС истакао да ће форум бити прилика да учеснике у свом обраћању упозна са ставовима Српске о најављеној резолуцији о Сребреници.

Напоменуо је да српски народ никада неће пристати на наратив политичког Сарајева и дијела међународне заједнице о наводном геноциду у Сребреници.

Фото: РТРС

Након јучерашњег састанка са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајем Патрушевом, Додик је истакао и да Русија неће подржати ову резолуцију.