latinica  ћирилица
22/04/2024 |  22:59 ⇒ 22:59 | Аутор: СРНА

Српска листа: Вучић јасно указао на све лажи Приштине

Српска листа саопштила је да се на данашњој сједници Савјета безбедности УН, током излагања предсједника Александра Вучића, могла чути јасна порука да је без обзира на све лажи Приштине потребно заштитити српски народ на Косову и Метохији који је изложен нескривеној репресији и прогону од приштинских институција.
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/) -
Српска листа (Фото: https://srpskalista.net/)

- У времену када се Срби на Косову и Метохији суочавају са највећим притисцима од антисрпског режима Аљбина Куртија, на сједници Савјета безбједности УН још једном се показало ко је једини савезник и искрени борац за наш народ у овим тешком временима, а то је предсједник Александар Вучић - саопштено је из Српске листе.

У саопштењу је наведено да се у Њујорку, без обзира на све лажи и подметања из Приштине, те настојања њихових ментора да их представе као конструктивну страну, чула порука да је потребно заштитити и ослободити све Србе који се налазе у приштинским казаматима који су невини и часни људи, политички затвореници режима у Приштини.

- У име српског народа са Косова и Метохије захваљујемо предсједнику Вучићу за лавовску борбу за наш народ у немогућим условима када се наш народ и наша држава налази под неоснованим и неподношљивом притиску - поручили су из Српске листе.

У саопштењу је истакнуто да Срби на Косову и Метохији имају срећу и наду јер се у овим тешким временима на челу Србије налази Вучић, а не они који су док су "Срби страдали окретали главу од Косова и Метохије и бјежали по Румунији".