latinica  ћирилица
30/03/2024 |  17:08 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Нешић: Увијек ћу бити против тога да странци суде у БиХ

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић рекао је да ће и данас и увијек бити против тога да неко ко нема држављанство БиХ, био Албанац, Француз и било који други странац, суди у БиХ.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Господо из "Не знам чије странке", нисам ја шовиниста, него сте ви малициозни, злобни и препуни мржње. Ви који бисте жељели да будете либерали и поданици у исто вријеме вријеђате Бошњаке, Србе, Хрвате и остале који живе у БиХ убјеђујући их да су неспособни и недорасли да сами одлучују о себи, већ да то треба да чине други - рекао је Нешић, реагујући на саопштење Наше странке из које су га оптужили за напад на Уставни суд БиХ.

Нешић каже да је врло прецизно рекао да "представља понижење и увреду за све грађане да им суде албанске судије".

- У БиХ живи значајан број Албанаца, и да ће дићи обје руке "за", да Албанац, држављанин БиХ, буде судија у Уставном суду. Хоћете ли ви то учинити? Нећете и то јасно кажете у свом срамном саопштењу. Али ћу и данас и увијек бити против тога да онај који немају држављанство БиХ, био он Албанац, Француз и било који други странац суди у БиХ. На ваше остале увреде нећу одговарати, оне говоре о вама и као људима и као политичарима - истиче Нешић, који је и предсједник ДНС-а.

Да је либерализам кроз историју схватан како доживљавају у Нашој странци, каже Нешић, Индијом би и даље владали Британци, а Африку и Јужну Америку дијелило би неколико европских држава.

- БиХ, како разумијем, није вам важно ко води. Важно је да не водимо ми који у њој живимо - закључио је Нешић.