latinica  ћирилица
30/03/2024 |  13:07 | Аутор: РТРС

Млади фудбалери из Цириха у оквиру посјете Српској посјетили вршњаке у Приједору

Млади фудбалери, чланови Фудбалског клуба "Република Српска" из Цриха, у оквиру посјете Српској, у Приједору су одиграли пријатељску фудбалску утакмицу с омладинцима из Фудбалског клуба "Рудар Приједор". Резултат је био у другом плану, циљ је упознавање и дружење вршњака.
Чланови Фудбалског клуба "Република Српска" из Цриха - Фото: РТРС
Чланови Фудбалског клуба "Република Српска" из ЦрихаФото: РТРС

Након Бањалуке, млади фудбалери, чланови Фудбалског клуба "Република Српска" из Цириха посјетили су Приједор.

С вршњацима из овог града одиграли су пријатељски меч.

- Заиста ми је лијепо овдје у Републици Српској и ту сам нашао нове другаре - каже Стефан Савић из Фудбалског клуба "Република Српска" из Цириха.

Резултат овог пута није био битан. Циљ је, осим промоције спорта, био и то да се дјеца из Цириха упознају и склопе пријатељства с вршњацима из Приједора.

Срдачан дочек за госте приређен је и у приједорској Градској управи.

- Циљ посјете је дружење наших малишана, повезивање дјеце из дијаспоре и Републике Српске. Осјећамо се невјероватно, јаке су емоције - истиче Горан Новаковић, потпредсједник Фудбалског клуба "Република Српска" из Цириха.

Слободан Јавор, градоначелник Приједора навео је да је јако поносан, срећан, и изненађен бројем људи који су дошли у Приједор, и како каже, очекује да ће се родити једно пријатељство које тек треба да се усавршава и да се овај град на најљепши начин повеже са новим пријатељима.

Фудбалски клуб "Република Српска" из Цириха основан је 2000. године.

У свим селекцијама окупљају више од 260 чланова.

Након утакмице у Приједору, малишани из Цириха посјетили су планину Козару, а сутра ће одиграти пријатељски меч с вршњацима из Фудбалског клуба Борац.