latinica  ћирилица
13/05/2024 |  17:44 ⇒ 18:03 | Аутор: Б92

Играчи огорчени због петорке Евролиге

Евролига је данас објавила ко чини идеалну петорку за сезону 2023/24, а сам избор није наишао на одобравање неколико играча.
Евролига (Фото: EPA-EFE/Enric Fontcuberta) -
Евролига (Фото: EPA-EFE/Enric Fontcuberta)

Идеалан тим Евролиге чине Факундо Кампацо (Реал Мадрид), Мајк Џејмс (Монако), Кендрик Нан (Панатинаикос), Најџел Хејс-Дејвис (Фенербахче) и Матијас Лесор (Панатинаикос).

Другу најбољу петорку елитног такмичења чине Костас Слукас (Панатинаикос), Марио Хезоња (Реал Мадрид), Валтер Таварес (Реал Мадрид), Вејд Болдвин (Макаби) и Лорензо Браун (Макаби).

У гласању су учествовали навијачи, новинари, тренери и капитени тимова – свако по 25 одсто.

Први који је реаговао на евролигашку петорку сезоне био је кошаркаш Ефеса Шејн Ларкин, који се насмијао (ставио у коментар објаве смајли који плаче од смијеха), пошто се није нашао ни у првој, ни у другој петорци Евролиге.

Кошаркаш Басконије Чима Монеке такође је реаговао на друштвеним мрежама, а истакао је да они коју су бирали треба да се стиде, јер ни он се није нашао ни у једном постави.

- Ко год да је направио ове евролигашке тимове треба да се стиди - написао је Монеке.

Незадовољство је исказао и Антонијус Кливленд из Макабија, пошто се чудио јер један од његових саиграча у другом, а не у првом избору.

- Нема Вејда Болдвина у првом тиму, па то је лудо - написао је Кливленд.

Јавио се и Мајк Џејмс: Навијачи не треба да имају право гласа

Много полемике изазао је избор прве и друге петорке Евролиге за сезону 2023/24, а свој став изнио је и кошаркаш Монака Мајк Џејмс.

- Извињавам се, али навијачи не би требало да имају право гласа у избору најбољих тимовима Евролиге. Навијачи ће гласати за своје тимове и омиљене играче. Није њихов посао да буду непристрасни. Они су пристрасни. Мислим да је њихово гласање је направило конфузију - написао је Џејмс.