latinica  ћирилица
25/03/2024 |  10:41 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Путин вечерас предсједава састанку о безбједносним мјерама

Предсједник Русије Владимир Путин предсједаваће вечерас састанку на којем ће се разговарати о безбједносним мјерама након терористичког напада у Красногорску, код Москве, у којем је погинуло најмање 137 људи, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

- Предсједник намјерава да вечерас одржи састанак ради разговора о мјерама предузетим након терористичког напада. Састанку ће присуствовати руководиоци безбједносног и друштвеног одсијека, те градоначелник Москве и гувернер Московске области. Очекујемо да састанак буде отвореног типа. Понављам, састанак ће бити одржан некад предвече - рекао је Песков.

Он је додао да Путин наставља да добија извјештаје свих служби у вези са нападом.

У нападу на посјетиоце концерта Красногорску у петак увече, 22. марта, убијено је најмање 137 људи, а претпоставља се да ће тај број и даље расти.

Главни и одговорни уредник Раше тудеј и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан изјавила је да је у нападу убијено 143 људи.

Федерална служба безбједности саопштила је раније да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 људи, укључујући четворицу терориста.

Четворици оптужених је одређен двомјесечни притвор, а двојица су до сада признала кривицу.

Сви оптужени су држављани Таџикистана.

У Русији је 24. марта проглашен Дан националне жалости.