latinica  ћирилица
04/03/2024 |  14:28 | Аутор: РТРС

Ухапшена двојица припадника оружаних снага

МУП Херцеговачко-неретванског кантона ухапсио је двојицу припадника Оружаних снага БиХ, чији су иницијали Р.Р. и Т.Т, саопштено је данас из Министарства одбране у Савјету министара.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

Ова лица ухаппшена су прије два дана и против њих ће бити проведена истрага и остале радње у складу са одредбама Закона о служби у Оружаним снагама БиХ и Правилника о војној дисциплини и дисциплинском поступку, наводе из Министарства одбране.

Из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона саопштено је да су припадници Оружаних снага БиХ приликом хапшења на магистралном путу у мјесту Ортијеш били на дужности и да је од њих одузето пет кесица непознате биљне материје, двије кесице са непознатом грудвастом материјом, осам таблета разних боја и два мобилна телефона.

На основу наредбе Општинског суда Мостар, извршен је претрес куће Т.Т. у Ортијешу и том приликом су одузете двије стаклене тегле са непознатом биљном материјом, метална мрвилица и прибор за израду пакетића за продају.

Током претреса куће Р.Р. у мјесту Клепци пронађене су и одузете двије аутоматске пушке, већа количина муниције различитог калибра и оквири.

Полиција је по наредби Општинског суда Мостар претресла и возило "опел астра" влласништво Р.Р. на паркингу испред касарне у Родочу и том приликом је одузела 81 таблету у разним бојама, дигиталну вагу и прибор за израду пакетића.