latinica  ћирилица
03/03/2024 |  19:24 | Аутор: СРНА

Вучевић: Неће странци одлучивати ко ће бити градоначелник, већ грађани

Предсједник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је да је побједа на изборима 17. децембра била чиста и убједљива и поручио да ће на предстојећим изборима у Београду гласати грађани Србије и да неће странци одлучивати ко ће бити градоначелник.
Милош Вучевић - Фото: РТРС
Милош ВучевићФото: РТРС

- Неће странци одлучивати ни ко може да гласа, а ко не, јер је то записано у Уставу наше Србије - рекао је Вучевић у обраћању у спортском центру "Шумице" након састанка општинских, мјесних и градских одбора одбора СНС-а поводом припреме за предстојеће београдске изборе.

Александар Вучић, предсједник Србије, који је члан СНС-а, рекао је да Србији треба заједништво и позвао руководство странке да се на изборе изађе у што ширем фронту.

- Биће све лошија ситуација свуда, а нама је потребно да штитимо и бранимо земљу и чувамо Косово и Метохију и српски народ, а да земља напредује - поручио је Вучић.

Потпредсједница СНС-а Ана Брнабић, која је и повјереник за Београд, рекла је да је у предстојећој кампањи циљ опозиције да се име предсједника Србије Александра Вучића не нађе на листи СНС-а и навела да је једини начин за опозицију да дође на власт то да "странци дођу, лупе шаком о сто и доведу их на власт".

Предсједник Привременог органа града Београда Александар Шапић рекао је да су предстојећи нови београдски избори најважнији од увођења вишестраначја, што се локала тиче, јер, како је навео, превазилазе локалне теме и биће вриједносни избори којима ће се бранити и држава, преносе београдски медији.

На јучерашњој сједници Предсједништва СНС-а донесена је одлука да се иде на нове београдске изборе.

Скупштина града Београда данас није конституисана због недостатка кворума, што је констатовао предсједавајући Тома Фила, рекавши да се иде на нове београдске изборе.

Одборници СНС-а, СПС-а и "Ми глас народа" нису дошли на сједницу, док су представници листе "Србија против насиља" са транспарентима били у холу Скупштине.

Изборе треба да распише предсједник Скупштине Србије у року од мјесец дана, а да они буду одржани у року од 45 до 60 дана.

До тада ће градом управљати Привремени орган.