latinica  ћирилица
03/03/2024 |  10:15 | Аутор: СРНА

Буљубашић: Разматра се опција увођења "блок тарифа"

Вршилац дужности генералног директора јавног предузећа "Електропривреда БиХ" Санел Буљубашић рекао је да је у Федерацији БиХ /ФБиХ/ неминовно покретање поступка тарифирања за јавно снабдијевање електричном енергијом, због чега се разматра опција увођења "блок тарифа", чиме би се створили услови за додатну штедњу.
Електропривреда БиХ (фото: Combi2000 / wikipedia.org) -
Електропривреда БиХ (фото: Combi2000 / wikipedia.org)

Он је истакао да би овим потезом уједно био заштићен одређени број корисника, чија потрошња електричне енергије не прелази 268 киловат-часова мјесечно.

Буљубашић је напоменуо да ће ова година бити изазовна за Концерн "Електропривреде", наводећи да нема оправданог разлога да се не повећа производња угља из рудника Концерна.

- Тиме бисмо обезбиједили планску производњу електричне енергије, што омогућава енергетску стабилност. Очекујемо да произведемо и одређене вишкове електричне енергије, које бисмо пласирали на тржиште - рекао је Буљубашић.

Он је додао да је један од стратешких циљева и опредјељења "Електропривреде" изградња производних капацитета на бази обновљивих извора енергије, док се у складу са одлукама Владе ФБиХ спроводе активности за већи број пројеката из области обновљивих извора енергије из воде, вјетра и сунчеве енергије, преносе федерални медији.