latinica  ћирилица
01/03/2024 |  22:16 | Аутор: РТРС

Нови Бајденов гаф током говора (ВИДЕО)

Амерички предсједник Џозеф Бајден грешком је неколико пута поменуо Украјину када је говорио о плановима САД за избацивање помоћи из ваздуха на Појас Газе.
Џо Бајден (Фото: EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS) -
Џо Бајден (Фото: EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS)

- У наредним данима, придружићемо се нашим пријатељима у Јордану и другим земљама у избацивању додатне хране и залиха у Украјину и покушаћемо да нађемо додатне путеве ка Украјини - рекао је Бајден на конференцији за новинаре.

Портпарол Бијеле куће за националну безбједност Џон Кирби појаснио је касније да је Бајден мислио на Газу, а не на Украјину.

Данашњи гаф америчког предсједника није први те врсте јер слични инциденти постају све чешће.

Снимак Џоа Бајдена како користи биљешке током посјете америчко-мексичкој граници у близини Браунсвила у Тексасу забринуо је јавност.

Наиме, видео подијељен на друштвеним мрежама поново је отворио питање да ли је 81-годишњак способан за други мандат у Бијелој кући.

Снимак Бајдена долази само неколико дана након што је Акиос извјестио да је Бајден користио картице за биљешке да би одговорио на унапријед припремљена питања о политици на догађајима прикупљања средстава иза затворених врата, што је изазвало забринутост код неких донатора