latinica  ћирилица
01/03/2024 |  17:21 | Аутор: СРНА

Захарова: Тражимо објашњење од Берлина

Русија захтијева објашњења од Њемачке након што су у јавности објављени снимци разговора вишерангираних војних официра те земље који говоре о могућем удару на Кримски мост, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

- Захтијевамо објашњење од Њемачке. Званични Берлин има обавезу да нам га достави што је прије могуће - нагласила је Захарова, напомињући да би покушаји извбјегавања одговора на питања били сматрани "признањем кривице".

Главни и одговорни уредник "Раша тудеј" Маргарита Симонијан објавила је нешто раније на свом профилу друштвене мреже "Вконтакте" транскрипт аудио-снимка разговора вишерангираних официра њемачке војске о могућности за извршење напада на Кримски мост, укључујући употребу далекометних пројектила "таурус".

Током разговора, четири вишерангирана официра, идентификовани као бригадни генерал Франк Графе, инспектор ваздухопловних снага Инго Герхарц и двојица официра са надимцима Фенске и Фроштет говорили су о инструкцијама њемачког министра одбране Бориса Писторијуса да раде на испоруци пројектила "таурус" Украјини.