latinica  ћирилица
28/02/2024 |  18:37 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Селаковић: На мапи нашег народа, Република Српска заузима изузетно важно мјесто (ФОТО/ВИДЕО)

На мапи нашег народа Република Српска заузима изузетно важно мјесто и никада нисмо ускраћивали другима оно што смо жељели сами себи, рекао је изасланик предсједника Србије и министар за рад и запошљавање у Влади Србије Никола Селаковић током пријема у Београду поводом Дана и Устава Републике Српске..
Никола Селаковић - Фото: РТРС
Никола СелаковићФото: РТРС

- Државност и државотворност су уз љубав према слободи и роду главне одлика нашег народа. И када неко оспорава то нашем народу, он то игнорише - поручио је Селаковић.

Исткако је да ће Србија наставити помагати Републику Српску на сваки начин.

Од школа, вртића, домова, путева, инфраструктуре, мостова. Зашто то Србија ради, ако вас неко пита? Па зато што волимо Републику Српску. Ми знамо да у Српској имамо брата, ма гдје он живио, он је брат - навео је Селаковић.

Истакао је да Србија и Српска заједнички обиљежавају важне дане из  прошлости.

- И важно је да у томе истрајавамо и важно је да кажемо да је Устав Републике Српске донесен онда када су Срби уставно "згажени" од друга два народа. Постоји нешто што је јаче од сваке праве норме или државне границе. Србија то право поштује и то очекује од других према својим границама. Али има нешто што нас веже јаче од свега, то је наша вјера, наше писмо, наша књижевност, наша кинематографија, а то је само дјелић онога што смо на овим просторима радили заједно и то не може нико да нам узме - нагласио је Селаковић.