latinica  ћирилица
28/02/2024 |  15:04 ⇒ 15:04 | Аутор: СРНА

Лагумџија: Након хапшења Дебевеца тешко се може вратити повјерење у правосуђе

Предсједник Високог судског и тужлачког савјета БиХ Халил Лагумџија рекао је да је хапшење предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца и оно до чега је до сада дошла истрага велики удар на правосуђе БиХ, да послије тога тешко да правосуђу ико може вјеровати и да ће бити веома тешко вратити повјерење у правосудни систем.
Халил Лагумџија - Фото: СРНА
Халил ЛагумџијаФото: СРНА

- Тај случај хапшења и оно што се објављује да се Дебевецу може стављати на терет генерално је срозало повјерење јавности у правосуђе и апсолутно не желим коментарисати на шта ће све то изаћи, али након нечег таквог тешко да нам ико може вјеровати - рекао је Лагумџија новинарима, напомињући да не жели улазити у сам предмет.

Лагумџија је истакао да се са друге стране кроз тај поступак доказује да нема недодирљивих.

- Нема недодирљивих, а на шта ће изаћи, не желим да коментаршем јер свако моје изјашњавање не би било професионално - додао је Лагумџија.

Он је напоменуо да ће ВСТС са своје стране учинити све колико може да то повјерење врати.

- Али, тешко послије нечег таквог - констатовао је Лагумџија.

Дебевец и бивши директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осман Мехмедагић ухапшени су 19. децембра прошле године и од тада се налазе у притвору због низа кривичних дјела које им се стављају на терет, од злоупотребе положаја, уништавања доказа о нелегалном прислушкивању, лажног представљања, примања мита.